Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Aardappelchips
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Aardappelchips
Stap 1
Verwarm de frituurpan met olie tot 180 °C. Schil de aardappelen of boen ze schoon onder koud stromend water.
Stap 2
Snijd er met de keukenmachine, of een mandoline, zo dun mogelijke plakken van. Bestrooi met 1/2 el zout zodat het vocht eruit trekt.
Stap 3
Dep de aardappelplakjes droog met keukenpapier en frituur in porties in 2 - 3 minuten knapperig en gaar in de hete olie.
Stap 4
Laat uitlekken op keukenpapier. Bestrooi de aardappelchips naar smaak met zout (en eventueel paprikapoeder).
Aanvullende benodigdheden
- - keukenmachine of mandoline
- - frituurpan
Voedingswaarden
- Energie233 kcal
- Eiwit3 g
- Koolhydraten29 g
- Vet11 gWaarvan verzadigd2 g
Trefwoorden
