Aardappelpannenkoekjes
Ingrediënten
Bereidingswijze Aardappelpannenkoekjes
Stap 1
Schil de aardappels en snijd fijn in lucifers. Doe ze in een kom en bestrooi met 1/2 tl zout zodat het vocht eruit trekt. Snijd de bosui in ragfijne ringen.
Stap 2
Verwijder de steel van de groene peper. Verwijder de zaadlijsten en snijd in dunne ringen.
Stap 3
Meng in een kom de bloem met het maïszetmeel, 1/4 tl zout en klop los met het ei.
Stap 4
Dep de aardappel droog en schep door het beslag.
Stap 5
Meng met de worteljulienne, de groene peper en de helft van de bosui tot een stevig beslag. Voeg indien nodig een beetje water toe.
Stap 6
Verhit een koekenpan met 2 el olie op middelhoog vuur.
Stap 7
Schep 2 el beslag in de hete pan en verdeel het gelijkmatig in een ronde vorm.
Stap 8
Herhaal, afhankelijk van de grootte van de pan voor ca. 4 pannenkoeken.
Stap 9
Zet het vuur lager en bak ongeveer 2 minuten aan elke kant licht goudbruin. Herhaal met de rest van het beslag.
Stap 10
Meng de sojasaus met sesamolie en breng op smaak met versgemalen peper.
Stap 11
Serveer warm met de rest van de bosui en de dipsaus.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie274 kcal
- Eiwit6 g
- Koolhydraten32 g
- Vet13 gWaarvan verzadigd2 g
Trefwoorden
