Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Aardappelsalade met wortel en spekjes
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Aardappelsalade met wortel en spekjes
Stap 1
Kook de krieltjes in 6-8 min. gaar in water met zout. Voeg de laatste min. de bevroren erwten toe. Giet de krieltjes en erwten af. Spoel ze in een vergiet onder stromend water koud en laat uitlekken.
Stap 2
Bak intussen in een droge, hete koekenpan de spekreepjes in 4 min. knapperig en gaar. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
Stap 3
Pers de knoflook boven de mayonaise. Roer de crème fraîche erdoor. Snijd de bosuitjes in ringetjes.
Stap 4
Meng in een schaal de krieltjes en erwten met de knoflookdressing. Schep de wortel, spekjes en bosui erdoor. Breng op smaak met zout en peper en schep de salade op 4 borden.
Aanvullende benodigdheden
- - keukenpapier
Voedingswaarden
- Energie607 kcal
- Eiwit10 g
- Koolhydraten44 g
- Vet41 gWaarvan verzadigd17 g
Trefwoorden
