Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Aardappeltaart
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Aardappeltaart
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180°C. Kook de aardappelplakjes circa 3 minuten in ruim water met zout. Giet ze af en laat uitgespreid uitstomen.
Stap 2
Verdeel de plakjes aardappel dakpansgewijs over de vorm. Als je rookworst in huis hebt, kun je die in plakjes tussen de aardappelen verdelen. Strooi wat zout, peper en eventueel nootmuskaat over de aardappelen.
Stap 3
Heb je spekblokjes, bak deze aan op middelhoge stand en voeg de Provençaalse kruiden toe. Verdeel over de aardappelen.
Stap 4
Klop de eieren los met de melk en giet dit mengsel over de aardappelen met spek of rookworst. Schud wat met de vorm zodat het ei zich goed tussen de aardappelen verdeelt.
Stap 5
Bak de taart in circa 20 minuten in het midden van de oven goudbruin en gaar.
Stap 6
Lekker met een salade.
Aanvullende benodigdheden
- - lage taartvorm
Voedingswaarden
- Energie575 kcal
- Eiwit28 g
- Koolhydraten29 g
- Vet38 gWaarvan verzadigd14 g
