Aardappeltaart
Ingrediënten
Bereidingswijze Aardappeltaart
Stap 1
Extra benodigdheden: deegroller, bakplaat en bakpapier.
Stap 2
Verwarm de oven voor op 200°C (met hete luchtstand).
Stap 3
Bekleed de bakplaat met bakpapier.
Stap 4
Laat het bladerdeeg ontdooien.
Stap 5
Boend de aardappelen goed schoon.
Stap 6
Pers de knoflook.
Stap 7
Snijd de aardappelen in flinterdunne plakjes en meng ze in een kom met de knoflook, rozemarijn, grof zeezout, versgemalen peper en olijfolie.
Stap 8
Leg de plakjes bladerdeeg op elkaar op een met bloem bestoven werkvlak.
Stap 9
Rol de plakjes deeg uit tot een dunne ronde lap van ongeveer tweeëntwintig tot vierentwintig cm.
Stap 10
Leg de deeglap op de bakplaat.
Stap 11
Verdeel het aardappelmengsel in een dunne laag over het bladerdeeg en strooi de pijnboompitjes erover.
Stap 12
Schuif de bakplaat een richel onder het midden in de oven.
Stap 13
Bak de aardappeltaart in vijfentwintig tot dertig minuten goudbruin en gaar.
