Aardappeltjes met geitenkaas en broccoli
Ingrediënten
Bereidingswijze Aardappeltjes met geitenkaas en broccoli
Stap 1
Verwarm de oven voor op 220 °C. Boen de aardappelen onder stromend water schoon en dep ze droog. Snijd de aardappelen in partjes van 2 cm dik. Halveer erg lange partjes. Hak de tijm en de rozemarijn fijn. Roer in een kom de rozemarijn, tijm met versgemalen peper en olijfolie door elkaar en schep de aardappelpartjes erdoor.
Stap 2
Verdeel de gemengde aardappeltjes met olie in een braadslede. Verkruimel de geitenkaas in stukjes en strooi deze over de aardappels. Rooster de aardappels in de oven in 25-30 minuten knapperig bruin en gaar.
Stap 3
Snijd de roosjes van de broccolistronk. Schil de stronk en snijd deze in plakjes. Kook de broccoliroosjes en –plakjes in een pan met ruim kokend water met wat zout in 4 minuten beetgaar. Giet af en doe in een schaal. Serveer de broccoli samen met de aardappeltjes.
Aanvullende benodigdheden
- - braadslede
Voedingswaarden
- Energie555 kcal
- Eiwit23 g
- Koolhydraten51 g
- Vet26 gWaarvan verzadigd12 g
Trefwoorden
