Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Aardbeien-ricottaijs
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Aardbeien-ricottaijs
Stap 1
Verwijder de kroontjes van de aardbeien, snijd de helft in kwarten en prak de rest grof met een vork. Klop met de handmixer de ricotta, lemoncurd en 50 gr suiker tot een glad mengsel.
Stap 2
Klop in een andere kom de slagroom stijf. Schep voorzichtig het ricottamengsel en de geprakte aardbeien door de slagroom en doe in een afsluitbare bak. Zet minimaal 4 uur in de vriezer.
Stap 3
Breng ondertussen in een steelpan de aardbeikwarten met de rest van de suiker en balsamicoazijn aan de kook. Laat 5 minuten zachtjes koken, neem van het vuur en laat afkoelen.
Stap 4
Neem een half uur voor gebruik het ijs uit de vriezer. Schep met een ijsschep bolletjes en serveer met de aardbeien-balsamicosaus. Lekker met fijngesneden basilicum.
