Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Aardbeiencrumble
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Aardbeiencrumble
Stap 1
Verwijder het kroontje van de aardbeien en snijd ze in stukjes. Doe ze in de ovenschaal en bestrooi met 25 g suiker.
Stap 2
Kneed met 1 hand van de bloem, boter en 50 g suiker snel een kruimelig deeg. Strooi de deegkruimels over de aardbeien.
Stap 3
Verwarm de airfryer voor op 180°C en bak de crumble in de airfryer in 20 min. goudgeel en gaar.
Stap 4
Klop intussen de slagroom met de laatste 15 g suiker lobbig. Schil en rasp de gember. Spatel de gember door de slagroom, of laat de gember weg als je daar niet van houdt.
Stap 5
Verdeel de aardbeiencrumble over 4 borden. Schep de gemberroom erbij. Rasp de chocolade boven de crumbles.
Aanvullende benodigdheden
- - ovenschaal
- - airfryer
- - mixer
Voedingswaarden
- Energie492 kcal
- Eiwit5 g
- Koolhydraten52 g
- Vet29 gWaarvan verzadigd19 g
