Aardbeienkwarkijs met olijfolie en witte chocola
Ingrediënten
Bereidingswijze Aardbeienkwarkijs met olijfolie en witte chocola
Stap 1
Was de aardbeien, verwijder de kroontjes en halveer ze. Verwarm 125 gr aardbeien in een steelpan met 1 zakje vanillesuiker en 2 el water tot de aardbeien helemaal zacht zijn. Pureer met een staafmixer en laat afkoelen. Bewaar tot gebruik in de koelkast.
Stap 2
Hak de chocolade fijn, houd 2 el apart. Smelt de resterende witte chocolade au bain-marie.
Stap 3
Klop de slagroom lobbig met de resterende vanillesuiker. Roer de kwark los en meng met de slagroom. Voeg de gesmolten chocolade toe. Verdeel de inhoud over 2 kommen. Voeg aan 1 kom 4 el aardbeiensaus toe en meng goed.
Stap 4
Bekleed een cakeblik met vershoudfolie en houd aan elke kant een stuk folie over.
Stap 5
Schenk de helft van het roze en witte kwarkmengsel in het cakeblik. Verdeel 125 gr aardbeien en de helft van de aardbeiensaus over de kwark.
Stap 6
Schep er de resterende kwark op. Schep de resterende aardbeiensaus op de kwark en meng met de achterkant van een lepel voor een marmereffect. Vouw het vershoudfolie dicht en laat 3 uur opstijven in de diepvries.
Stap 7
Verwijder de folie en schep de resterende witte chocolade met de aardbeien over het schepijs. Schenk er de olijfolie op. Verwarm een ijslepel in heet water en schep mooie bollen van het ijs.
Aanvullende benodigdheden
- - staafmixer
- - handmixer
Voedingswaarden
- Energie736 kcal
- Eiwit14 g
- Koolhydraten41 g
- Vet57 gWaarvan verzadigd32 g
Trefwoorden
