Aardbeiensemifreddo met cake
Ingrediënten
Bereidingswijze Aardbeiensemifreddo met cake
Stap 1
Was de aardbeien, verwijder het kroontje en halveer ze.
Stap 2
Verwarm in een pan 125 gr aardbeien met de suiker en 2 el water en laat 5 minuten op laag vuur koken tot de aardbeien zacht zijn.
Stap 3
Pureer de aardbeien met een staafmixer en druk de aardbeienpuree met een houten lepel door de bolzeef. Bewaar tot gebruik in de koelkast.
Stap 4
Snijd de cake in plakken. Bekleed een cakeblik met vershoudfolie en laat aan elke kant genoeg overhangen om mee af te sluiten.
Stap 5
Bedek de bodem van het cakeblik met plakken cake.
Stap 6
Hak de chocolade in grove stukken. Smelt au bain-marie in een kom boven een pan kokend water.
Stap 7
Klop in een kom met de handmixer de slagroom lobbig. Roer de Griekse yoghurt los, meng met de slagroom en spatel er de gesmolten chocolade door.
Stap 8
Voeg 2 el van de gepureerde aardbeiencoulis toe en meng goed.
Stap 9
Schenk de helft van het yoghurtmengsel in het cakeblik. Verdeel 125 gr aardbeien over de yoghurt en dek af met plakjes cake. Spatel er het resterende yoghurtmengsel over.
Stap 10
Verdeel 3 el coulis over de yoghurt en meng met de achterkant van een lepel door de yoghurt voor een marmereffect.
Stap 11
Vouw de vorm dicht met het overhangende vershoudfolie en zet de semifreddo 3 uur in de vriezer.
Stap 12
Open het vershoudfolie en stort de semifreddo op een serveerschaal of groot bord door het cakeblik om te keren. Verwijder het vershoudfolie.
Stap 13
Verdeel de resterende aardbeiencoulis over de semifreddo. Garneer met de resterende aardbeien en muntblaadjes. Bestrooi met poedersuiker en serveer direct.
