Aardbeientaart met pistachenootjes
Ingrediënten
Bereidingswijze Aardbeientaart met pistachenootjes
Stap 1
Vet een vorm in.
Stap 2
Snij de boter in blokjes.
Stap 3
Was de aardbeien en verwijder de kroontjes.
Stap 4
Meng de bloem in een kom met de helft van de poedersuiker, een snufje zout en de boter met de vingertoppen tot een kruimelig deeg.
Stap 5
Voeg het ei en het water toe, kneed alles met koele hand tot een deegbal.
Stap 6
Rol het deeg op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een ronde lap van Ø 30 cm.
Stap 7
Bekleed de vorm met het deeg, druk de zijkant goed aan en prik met een vork veel gaatjes in de bodem.
Stap 8
Zet de vorm 15 minuten in de koelkast om het deeg stevig te laten worden.
Stap 9
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Stap 10
Bak de taartbodem onder in de oven in 20-25 minuten goudbruin en gaar.
Stap 11
Neem de vorm uit de oven en laat de taartbodem afkoelen.
Stap 12
Neem als het lukt de taartbodem na 10 minuten uit de vorm en laat hem op een rooster verder afkoelen.
Stap 13
Pel intussen de pistachenootjes en wrijf in een doek de velletjes eraf.
Stap 14
Rooster de nootjes in een droge koekenpan tot ze licht kleuren.
Stap 15
Neem de pan van het vuur en strooi de suiker over de hete nootjes, schep ze om en laat de suiker rondom op de nootjes smelten.
Stap 16
Schep de nootjes dan meteen op een stuk bakpapier en laat ze afkoelen.
Stap 17
Kook in een steelpan het sinaasappelsap met de -rasp in tot er nog 2-3 eetlepels vocht over zijn.
Stap 18
Laat dit afkoelen.
Stap 19
Roer in een kom de mascarpone met de yoghurt los en meng de resterende poedersuiker met de vanillesuiker en 1-2 eetlepels van het sinaasappelmengsel erdoor.
Stap 20
Bestrijk de taartbodem met jam.
Stap 21
Snijd de helft van de aardbeien in plakjes en verdeel ze over de taartbodem.
Stap 22
Strijk het mascarponemengsel erover uit.
Stap 23
Halveer de resterende aardbeien en verdeel ze over de mascarpone.
Stap 24
Strooi de gesuikerde pistachenootjes erover.
