Aardse maaltijdsalade van scharrelkip en bataat
Ingrediënten
Bereidingswijze Aardse maaltijdsalade van scharrelkip en bataat
Stap 1
Laat de kipfilets 30 tot 60 minuten op kamertemperatuur komen.
Stap 2
Verwarm de oven tot 80°C met een ovenschaal erin.
Stap 3
Kook de bataat circa 25 minuten in de schil tot ze gaar zijn.
Stap 4
Giet af en spoel ze even af onder koud water, laat verder afkoelen tot kamertemperatuur.
Stap 5
Pel de bataten en snijd in blokjes.
Stap 6
Schil ondertussen de appel en snijd ook in blokjes, meng direct met de mayonaise en vervolgens met de bataat.
Stap 7
Maak de salade op smaak met peper en zout.
Stap 8
Verhit een koekenpan op hoog vuur.
Stap 9
Bestrooi de kip met wat zout en bak circa 3 minuten per kant aan in olijfolie.
Stap 10
Laat nog 10 à 15 minuten doorgaren in de ovenschaal in de oven.
Stap 11
Snijd de paddenstoelen doormidden en bak ze kort op hoog vuur in de pan van de kip.
Stap 12
Maak een dressing van de eetlepels olie, de azijn, mosterd, het fijngesnipperde sjalotje en een derde van de tijm.
Stap 13
Breng op smaak met peper en zout.
Stap 14
Maak de spinazie aan met de dressing en verdeel over de borden.
Stap 15
Verdeel daarover de batatensalade.
Stap 16
Snijd de kip in dunne plakken en verdeel over de borden.
Stap 17
Garneer met de paddenstoelen en overgebleven tijm.
