Amandelspeculaas
Ingrediënten
Bereidingswijze Amandelspeculaas
Stap 1
Meng de boter met de lichtbruine basterdsuiker tot een gladde massa. Voeg de karnemelk en zout toe en meng. Voeg vervolgens speculaaskruiden, baking soda en bloem toe en kneed tot een stevig koekbeslag. Verpak in vershoudfolie en laat 1 uur rusten in de koelkast.
Stap 2
Verwarm de oven voor op 170 °C.
Stap 3
Kneed het deeg kort door. Zeef bloem over het speculaasplankje en klop het overtollige bloem eraf. Druk in elk vormpje een stukje van het deeg helemaal plat en snijd de achterkant met een spatel strak af. Haal de koekjes uit de vorm door de vorm op het aanrecht te tikken. Herhaal tot al het deeg op is.
Stap 4
Verdeel het amandelschaafsel over een met bakpapier beklede bakplaat en leg de koekjes hierop. Bak in de oven in 15-20 minuten goudbruin en gaar. Laat bij voorkeur afkoelen op een rooster.
Aanvullende benodigdheden
- - deegroller
- - zeefje
- - speculaasplank
Voedingswaarden
- Energie334 kcal
- Eiwit4.5 g
- Koolhydraten43.2 g
- Vet15.7 gWaarvan verzadigd9.2 g
Trefwoorden
