Ananas-kokos tartelettes
Ingrediënten
Bereidingswijze Ananas-kokos tartelettes
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Stap 2
Rol het bladerdeeg open en snijd er 6 rondjes uit die in de tartelettevormpjes passen. Vet de vormpjes in met een beetje olie en bekleed met het deeg. Leg er bakpapier op met de blindbakvulling en bak 10 minuten in de oven. Verwijder het bakpapier met de blindbakvulling en bak nog 15 minuten. Laat helemaal afkoelen.
Stap 3
Week de gelatine in water. Verwarm in een pan de kokosmelk en slagroom met 25 gram suiker tot tegen het kookpunt. Knijp de gelatine uit en laat oplossen in de room. Laat iets afkoelen.
Stap 4
Schenk de room voorzichtig in de tartelettebakjes en laat 2 uur opstijven in de koelkast.
Stap 5
Verlaag de oventemperatuur naar 140 °C.
Stap 6
Schil de ananas rondom en snijd 6 dunne plakken ananas af. Verwijder het hart uit de ananas en snijd de rest in kleine blokjes.
Stap 7
Leg de ananasplakken op een met bakpapier beklede bakplaat en droog in 2 uur in de oven tot ananasbloemen.
Stap 8
Doe de ananasblokjes in een steelpannetje met de rest van de suiker en kook op laag vuur in 30 minuten tot een jam.
Stap 9
Schep vlak voor het serveren op elke tartelette een beetje jam en leg er een gedroogde bloem op.
