Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Andijvie ovenschotel met spekjes
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Andijvie ovenschotel met spekjes
Stap 1
Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Kook de aardappelen in water met zout in 20 min. gaar. Snipper intussen de ui.
Stap 2
Smelt in een hapjespan de boter. Fruit de ui 2 min. Voeg de spekreepjes toe en bak ze in 5 min. knapperig uit. Schep de andijvie in porties erdoor. Laat elke portie al omscheppend slinken.
Stap 3
Giet de aardappelen af. Stamp ze met de crème fraîche tot een smeuïge puree. Schep er het andijvie-spekmengsel door. Breng op smaak met zout en peper.
Stap 4
Schep de stamppot in de ovenschaal. Bestrooi met de kaas. Bak de andijvieschotel 20 min. in de oven, tot de kaas is gesmolten en begint te kleuren.
Aanvullende benodigdheden
- - pureestamper
- - ovenschaal
Voedingswaarden
- Energie800 kcal
- Eiwit27 g
- Koolhydraten72 g
- Vet41 gWaarvan verzadigd23 g
Trefwoorden
