Andijviestamppot met houmous en merguez
Ingrediënten
Bereidingswijze Andijviestamppot met houmous en merguez
Stap 1
Kook de geschilde en in stukken gesneden aardappelen in een flinke laag water met wat zout in 15-20 minuten gaar.
Stap 2
Prik de merguezworstjes in met een vork en bak ze in een hapjespan met 2 eetlepels hete olie rondom bruin.
Stap 3
Verdeel de, in dunne partjes gesneden ui rond de worstjes en bak alles afgedekt in nog 6-8 minuten op matig hoog vuur bruin en gaar.
Stap 4
Giet de aardappelen af, stamp ze fijn en roer er zoveel melk door dat het een smeuïge puree wordt.
Stap 5
Roer de houmous, gemalen komijn en twee eetlepels olijfolie erdoor en schep dan hand voor hand de gesneden andijvie erdoor.
Stap 6
Warm de stamppot op zacht vuur al omscheppend goed door.
Stap 7
Serveer de stamppot in diepe borden en verdeel de merguez er in stukken over en schep ook de gebakken ui erop.
Stap 8
Tip: In plaats van merguezworstjes kunt u ook varkens chipolata gebruiken.
