Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Appel-muntgranita
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Appel-muntgranita
Stap 1
Rasp de citroenschil en pers het sap uit. Houd 4 kleine topjes van de munt apart. Hak de munt zeer fijn. Meng het citroensap, de rasp en de poedersuiker met de appelsap.
Stap 2
Voeg de munt toe en schenk in een ondiepe metalen schaal. Plaats de schaal 3 uur in de diepvries. Roer met een vork na 50 minuten de aangevroren vloeistof door.
Stap 3
Herhaal elke 30 minuten zodat een luchtige bevroren granita ontstaat.
Stap 4
Snijd 4 flinterdunne schijfjes van de appel. Schep de appel-muntgranita in amuseglaasjes en garneer met een schijfje groene appel en een blaadje munt.
Aanvullende benodigdheden
- - rasp
- - bakblik
- - keukenmachine
Voedingswaarden
- Energie116 kcal
- Eiwit1 g
- Koolhydraten27 g
Trefwoorden
