Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Appelkruimeltaart met speculaaskruiden
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Appelkruimeltaart met speculaaskruiden
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 °C. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd in gelijke blokjes. Meng de appels met 2 el rietsuiker, custardpoeder, koek- en speculaaskruiden en kaneelpoeder. Halveer de citroen en pers het sap van de halve citroen uit en schep om.
Stap 2
Meng de rest van de suiker met de havermout. Snijd 110 gr boter in blokjes en meng met koude handen tot een kruimelig deeg.
Stap 3
Vet de ovenschaal in met de resterende boter. Verdeel de appelvulling over de ovenschaal en verspreid het kruimeldeeg er gelijkmatige over.
Aanvullende benodigdheden
- - ovenschaal
Voedingswaarden
- Energie619 kcal
- Eiwit6 g
- Koolhydraten78 g
- Vet30 gWaarvan verzadigd18 g
