Appeltjes op een stokje
Ingrediënten
Bereidingswijze Appeltjes op een stokje
Stap 1
Doe de M&M's in de keukenmachine, sluit af met de deksel en hak de M&M's in stukjes. Doe de gehakte M&M's over in een schaaltje.
Stap 2
Hak ook de hazelnoten in de keukenmachine fijn en doe ze in een bakje. Doe ook de garneersnoepjes in een bakje.
Stap 3
Halveer de citroen en pers de helften op de citruspers uit.
Stap 4
Was de appels en snijd ze in kwarten. Snijd de klokhuizen eruit en snijd elk stuk appel in twee parten.
Stap 5
Bestrijk de parten met het kwastje dun met citroensap. Dit voorkomt dat de appel na een tijdje liggen bruin wordt.
Stap 6
Steek aan de onderkant van elk appelpartje een tapasprikker twee cm in het partje.
Stap 7
Breng in een pan een laag water tegen de kook aan, het mag net niet echt koken. Breek de chocolade boven een kom of een steelpan. Hang deze kom of pan met chocolade in de pan boven het net niet-kokende water.
Stap 8
Laat al roerend de chocolade smelten tot een saus. Zet de kom met warme chocolade op het aanrecht.
Stap 9
Houd de spiesjes één voor één bij het uiteinde vast en doop het appelpartje tot halverwege in de chocolade.
Stap 10
Trek het spiesje weer omhoog, laat het appelpartje heel even uitlekken en doop het snel rondom in de gehakte M&M's, nootjes of garneersnoepjes.
Stap 11
Leg de kleurige appelspiesjes naast elkaar op het blad en schuif dit in de koelkast. Laat de chocolade in 30 minuten stevig worden.
