Asperge-frittata met gebakken krieltjes
Ingrediënten
Bereidingswijze Asperge-frittata met gebakken krieltjes
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200°C.
Stap 2
Snijd het houtachtige uiteinde van de asperges en snijd de asperges vanaf deze kant in stukjes van twee cm tot je aspergepunten van vijf cm lang overhoudt. Kook de aspergepunten van vijf cm in een steelpan met ruim kokend water in vier minuten beetgaar.
Stap 3
Snijd de bosuitjes (ook het mooie groen) in stukjes van een cm.
Stap 4
Snijd de paprika in vieren en verwijder de zaadlijsten en zaadjes. Snijd het vruchtvlees daarna in kleine blokjes.
Stap 5
Verwarm twee eetlepels olijfolie in een hapjespan en schep de aspergestukjes van twee cm, paprika, bosui, oregano en het water erdoor. Smoor de groenten maximaal drie minuten op matig hoog vuur tot ze beetgaar zijn.
Stap 6
Klop de eieren los met 3 eetlepels water, geraspte kaas en wat zout en peper. Meng het aspergepaprikamengsel erdoor.
Stap 7
Schenk het eimengsel in de ovenschaal en druk de overgebleven aspergepunten erin. Schuif de schaal in het midden van de oven en bak de frittata in de oven in vijfentwintig minuten goudbruin en gaar.
Stap 8
Verwarm intussen de rest van de eetlepels olijfolie in de hapjespan en schep de krieltjes erdoor. Bak ze in zes tot acht minuten rondom bruin en gaar.
Stap 9
Haal de frittata uit de ovenschaal en serveer samen met de krieltjes.
