Asperge-kaasbroodjes
Ingrediënten
Bereidingswijze Asperge-kaasbroodjes
Stap 1
Ontdooi het deeg.
Stap 2
Snijd de kaas in plakjes.
Stap 3
Schil de asperges met een dunschiller rondom van vlak onder de kopjes naar beneden en snijd zoveel van de onderkant af dat de asperges 1 cm kleiner zijn dan de plakjes bladerdeeg.
Stap 4
Kook de asperges in een pan met ruim kokend water en wat zout in 6-8 minuten beetgaar.
Stap 5
Laat ze in een vergiet goed uitlekken.
Stap 6
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Stap 7
Snijd ook de plakjes ham op maat van de plakjes deeg, rondom 1 cm kleiner.
Stap 8
Leg op elk plakje deeg een plakje ham en leg dan op de rechterkant een plakje gorgonzola.
Stap 9
Leg op de Gorgonzola een asperge met het kopje naar boven.
Stap 10
Klap de linkerkant van het bladerdeeg over de asperge dubbel en druk de rand aan de lange kant goed aan.
Stap 11
Knip met een schaar de bovenkant van het deeg elke 2 centimeter in.
Stap 12
Leg de aspergebroodjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk de bovenkant met melk.
Stap 13
Schuif de bakplaat een richel onder het midden in de oven en bak de aspergebroodjes in 15 minuten goudbruin en gaar.
Stap 14
Laat ze afkoelen tot lauwwarm of koud.
