Aspergebroodjes
Ingrediënten
Bereidingswijze Aspergebroodjes
Stap 1
Extra benodigdheden: bakplaat bekleed met bakpapier.
Stap 2
Verwarm de oven voor op 200°c.
Stap 3
Zorg dat de verse roomkaas met kruiden op kamertemperatuur is.
Stap 4
Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien.
Stap 5
Snijd de houtachtige einden van de asperges.
Stap 6
Kook de asperges in een pan met ruim kokend water en wat zout in vier minuten beetgaar.
Stap 7
Spoel ze in een vergiet onder koud water en laat ze op keukenpapier uitlekken.
Stap 8
Bestrijk de plakjes bladerdeeg met de verse roomkaas tot op een cm van de rand.
Stap 9
Leg op elk plakje bladerdeeg een plakje ham, snijd ze zo nodig bij.
Stap 10
Leg de asperges aan één kant op de plakjes deeg.
Stap 11
Klap de andere kant van het deeg over de asperges.
Stap 12
Druk de randen goed dicht met een vork.
Stap 13
Leg de bladerdeegbroodjes op de bakplaat en bestrijk de broodjes dun met melk.
Stap 14
Bak de broodjes in de oven in twintig tot vijfentwintig minuten goudbruin en gaar.
Stap 15
Serveer ze direct uit de oven.
