Auberginelasagne met spinazie, pittig gehakt en ricotta
Ingrediënten
Bereidingswijze Auberginelasagne met spinazie, pittig gehakt en ricotta
Stap 1
Snijd de aubergines in lange plakken.
Stap 2
Bestrijk ze dun met wat olijfolie en rooster ze in een hete grillpan met steeds een aantal plakken tegelijk goudbruin en gaar.
Stap 3
Bestrooi ze met zout en peper.
Stap 4
Bak in een hapjespan het gehakt al omscheppend rul.
Stap 5
Voeg salami of chorizo, paprikapoeder, Italiaanse kruiden en wat zout en peper toe en bak alles nog drie minuten.
Stap 6
Verwarm twee eetlepels olijfolie in een wok en fruit de ui zachtjes glazig.
Stap 7
Was de verse spinazie goed en laat dit uitlekken.
Stap 8
Voeg hand voor hand de spinazie toe en laat de blaadjes al omscheppend slinken.
Stap 9
Laat de spinazie in een vergiet uitlekken en druk het vocht eruit.
Stap 10
Meng in een kom de ricotta met de helft van de Parmezaanse kaas.
Stap 11
Verwarm de oven voor op 200°C.
Stap 12
Vet met boter een lasagneschaal in.
Stap 13
Leg een laag aubergineplakken in de schaal en verdeel hierover een laag gehakt en een laag spinazie.
Stap 14
Schep op de spinazie hier en daar een lepeltje ricotta.
Stap 15
Herhaal deze volgorde nog een keer en dek af met een laag aubergine.
Stap 16
Strijk de rest van de ricotta over de aubergines uit en strooi de rest van de Parmezaanse kaas erover.
Stap 17
Bak de lasagne in de oven in 20-25 minuten goudbruin en gaar.
