Auberginerolletjes met geitenkaas en gember
Ingrediënten
Bereidingswijze Auberginerolletjes met geitenkaas en gember
Stap 1
Snijd de aubergines elk in de lengte in 5 à 6 plakken. Bestrooi de plakken met zout en laat ze 15 minuten liggen.
Stap 2
Snijd de knoflook in plakjes. Verhit een derde van de olijfolie in een koekenpan en bak er de knoflook zachtjes 1 minuut in. Voeg de tomatenblokjes en ketjap toe en laat zonder deksel 5 minuten pruttelen.
Stap 3
Schil de gember en snijd hem in plakjes en daarna in dunne reepjes. Bak de gember in een derde van de olijfolie op laag vuur gedurende 3 minuten. Laat wat afkoelen en meng met de geitenkaas.
Stap 4
Dep de plakken aubergine droog, bestrijk ze dun met de overige olijfolie en rooster ze in een hete grillpan mooi bruin.
Stap 5
Leg op elke plak aubergine een lepel geitenkaas en rol de plak op; zet vast met een cocktailprikker. Warm de rolletjes nog even in de saus, maar niet te lang, anders smelt de geitenkaas. Serveer met de saus. Lekker met notenrijst.
Aanvullende benodigdheden
- - 10 cocktailprikkers
Voedingswaarden
- Energie455 kcal
- Eiwit17 g
- Koolhydraten20 g
- Vet33 gWaarvan verzadigd13 g
Trefwoorden
