Avocado sushibowl
Ingrediënten
Bereidingswijze Avocado sushibowl
Stap 1
Kook de (sushi)rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verdeel de rijst over een schaal, schep 2 el vocht van de sushiginger door de rijst en laat iets afkoelen.
Stap 2
Halveer intussen de komkommer in de lengte, schraap er met een lepel de zaadlijsten uit. Snijd in boogjes.
Stap 3
Meng de komkommer in een kom met 2 el vocht van de sushiginger.
Stap 4
Spoel de edamamebonen onder stromend water en laat uitlekken in een vergiet.
Stap 5
Halveer de avocado in de lengte, verwijder de pit met een mes. Schep het vruchtvlees in z’n geheel met een lepel uit de schil.
Stap 6
Leg de avocado met de platte kant op een snijplank en snijd in dunne plakjes.
Stap 7
Druk de plakken dakpansgewijs uit tot een rechtopstaande waaier. Plaats de waaier op een bord en buig de plakjes van twee helften tot een sluitende cirkel.
Stap 8
Verdeel in de cirkel de sushirijst, plakjes komkommer, wortel julienne en surimichunks.
Stap 9
Schep er de edamamebonen bij en wat plakjes gember. Strooi het sesamzaad over de sushibowl en serveer met sojasaus.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie779 kcal
- Eiwit26 g
- Koolhydraten62 g
- Vet44 gWaarvan verzadigd5 g
Trefwoorden
