Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Avocado-velouté met rivierkreeftsalsa
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Avocado-velouté met rivierkreeftsalsa
Stap 1
Verhit 2 eetlepels olijfolie in een soeppan en bak de sjalotten in circa 3 minuten glazig. Blus af met de azijn en bak nog 2 minuten.
Stap 2
Meng de rivierkreeftjes met het citroensap, de crème fraîche, helft van de peterselie, zout en peper. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak de overige peterselie in circa 2 minuten knapperig. Laat uitlekken op keukenpapier.
Stap 3
Doe de sjalotten, het vruchtvlees van de avocado en de bouillon in de blender en maal tot een romig geheel. Breng op smaak met zout en peper.
Stap 4
Verwarm de soep kort op een lage stand, laat niet koken! Schep in kommen en garneer met de rivierkreeftsalsa, een swirl olijfolie en de krokante peterselie.
Aanvullende benodigdheden
- - keukenpapier
- - blender
Voedingswaarden
- Energie330 kcal
- Eiwit7 g
- Koolhydraten6 g
- Vet29 gWaarvan verzadigd5 g
