Baba ganoush-platter
Ingrediënten
Bereidingswijze Baba ganoush-platter
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200ºC. Snijd de aubergines in de lengte doormidden en kerf met een mes de snijkant in ruitvorm in. Besprenkel met 4 eetlepels olijfolie en leg met de snijkant naar boven op een bakplaat. Bak circa 45 minuten in de oven, tot het vruchtvlees helemaal zacht is. Verpak de teentjes knoflook in aluminiumfolie en leg ook in de oven om te poffen.
Stap 2
Kook intussen de eieren in 5 minuten halfzacht. Laat schrikken onder koud water en pel ze. Bak de pitabroodjes circa 6 minuten in de oven. Laat even afkoelen en snijd in puntjes.
Stap 3
Schraap met een lepel het vruchtvlees uit de schil van de aubergines. Druk de knoflook uit de schil. Schep het auberginevruchtvlees en de gepofte knoflook in een keukenmachine. Voeg de tahin, komijn en de overige olijfolie toe en maal tot een grove puree. Breng op smaak met de citroenrasp, -sap, zout en peper.
Stap 4
Schep deze baba ganoush op een bord. Garneer met de feta, groene kruiden en za'tar of sesamzaad. Snijd de eieren doormidden en leg ze erbij. Serveer met de pitapuntjes om te dippen.
Aanvullende benodigdheden
- - aluminiumfolie
- - keukenmachine
Voedingswaarden
- Energie755 kcal
- Eiwit25 g
- Koolhydraten43 g
- Vet51 gWaarvan verzadigd14 g
