Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Babi pangang met gember, peper en gele rijst
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Babi pangang met gember, peper en gele rijst
Stap 1
Hak de gember, knoflook en rode peper.
Stap 2
Breng het water aan de kook en voeg hieraan de kurkuma toe.
Stap 3
Kook in dit water de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Stap 4
Meng de honing, gember, knoflook en peper met het vlees.
Stap 5
Laat afgedekt 10 à 15 minuten marineren op kamertemperatuur.
Stap 6
Verwarm vier vijfde tomatensap in een steelpan met de suiker en azijn.
Stap 7
Los de maïzena op in de overgebleven tomatensap en voeg toe.
Stap 8
Veeg de smaakmakers van het vlees en voeg ze toe aan de tomatensaus.
Stap 9
Verwijder het bot uit de karbonades en snijd het vlees in dunne repen.
Stap 10
Bestrooi het vlees met zout en vervolgens met de bloem.
Stap 11
Verhit de olie in een wok en bak het vlees op hoog vuur goudbruin.
Stap 12
Maak de tomatensaus op smaak.
Stap 13
Serveer met wokgroenten en atjar tjampoer.
