Baklavarolletjes met chocolade
Ingrediënten
Bereidingswijze Baklavarolletjes met chocolade
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 °C. Leg het filodeeg onder een doek om uitdroging te voorkomen.
Stap 2
Doe 100 ml water, het kristalsuiker en de sinaasappelsap in een steelpan en breng aan de kook.
Stap 3
Zet het vuur laag zodra het water kookt en laat 5 minuten pruttelen tot de suiker is opgelost. Haal van het vuur en zet apart.
Stap 4
Doe de walnoten en amandelen in een keukenmachine en maal fijn. Meng vervolgens het kaneelpoeder door het notenmengsel.
Stap 5
Snijd de plakken filodeeg in tweeën en bestrijk ieder vel met wat olie. Sprenkel daarna wat van het notenmengsel over ieder vel.
Stap 6
Vouw de verticale randen van ieder vel iets naar binnen en rol het van onder naar boven tot een klein sigaartje.
Stap 7
Leg de baklava in een met olie ingevette ovenschaal. Bak in het midden van de oven tot ze goudbruin zijn.
Stap 8
Haal uit de oven en schenk direct de suikersiroop over de baklava. Laat vervolgens afkoelen tot kamertemperatuur.
Stap 9
Smelt de chocolade au bain-marie in een kom boven een pan kokend water. Dip de sigaartjes tot de helft in de chocolade.
Stap 10
Leg ze op een bakpapier en zet ze in de koelkast tot de chocolade is uitgehard.
