Batatas bravas van zoete aardappel met gekruide kip
Ingrediënten
Bereidingswijze Batatas bravas van zoete aardappel met gekruide kip
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de zoete aardappelen in de lengte in 8 parten. Schep op een met bakpapier beklede bakplaat om met 2 el olijfolie, peper en zout. Rooster in circa 25 minuten in de oven goudbruin en gaar.
Stap 2
Snipper ondertussen de ui. Verhit 1 el olijfolie in een hapjespan en bak de ui 2 minuten. Voeg 1 el al Andalus toe en bak 1 minuut. Voeg de pastasaus toe en laat 10 minuten zachtjes koken.
Stap 3
Kook ondertussen de sperziebonen in ruim water met zout in circa 8 minuten gaar. Halveer de kipfilets in de lengte en bestrooi met de rest van de al Andalus, peper en zout.
Stap 4
Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de kipfilets in 5 minuten rondom goudbruin en gaar.
Stap 5
Snijd de peterselie fijn. Neem de zoete aardappel uit de oven, verdeel over een schaal en verdeel de pastasaus erover. Garneer met de peterselie en serveer met de kipfilets en
Stap 6
Tip: Vervang voor de vegetarische optie de kipfilet door in plakken gesneden aubergine. Bestrooi met de kruiden en bak in de koekenpan goudbruin en gaar.
