BBQ picanha met bessen port-jus
Ingrediënten
Bereidingswijze BBQ picanha met bessen port-jus
Stap 1
Steek de BBQ aan. Halveer de preien in de lengte. Snijd 3 cm van de onderkant van de groene asperges. Ris de blaadjes van de tijm.
Stap 2
Verhit een pan met de port, runderfond, blauwe bessen, bruine basterdsuiker en de helft van de tijm. Kook de jus 5 minuten en breng op smaak met zout en peper.
Stap 3
Snijd de vetrand van de picanha om de 1 cm om en om schuin in tot op het vlees, zodat er een ruitpatroon ontstaat. Verdeel 2 el olijfolie over de picanha en leg met de vetkant op de BBQ. Gaar de picanha in 20 minuten rosé.
Stap 4
Gril, wanneer de picanha nog 5 minuten moet, de prei en groene asperges op de BBQ.
Stap 5
Snijd de picanha in plakken van 1 cm en verdeel samen met de asperges en prei over de borden. Verdeel de bessen port-jus over het vlees en garneer met de rest van de tijm.
