Beenham in een tijm-mosterdkorstje
Ingrediënten
Bereidingswijze Beenham in een tijm-mosterdkorstje
Stap 1
Laat de beenham op kamertemperatuur komen. Verwarm de oven voor op 200°C. Hak de blaadjes van de tijm fijn. Druk de knoflook plat en halveer.
Stap 2
Prak de boter in een kom met de helft van de tijm, panko en mosterd door elkaar. Leg de ham in een ovenschaal of braadslee en bestrooi met zout en peper.
Stap 3
Verdeel het tijm-mosterdmengsel over de bovenkant van de beenham. Pers ½ sinaasappel uit en snijd de andere helft in plakken.
Stap 4
Hussel de ovengroenten in een kom met de plakken sinaasappel, het sinaasappelsap, de knoflook, de olie en de rest van de tijm. Verdeel de wortels en sinaasappel gelijkmatig rondom de beenham in de schaal of braadslede.
Stap 5
Zet de ham in het midden van de oven en draai de temperatuur omlaag naar 175°C. Rooster de ham in 50-60 minuten gaar en goudbruin. Serveer de ham in plakken met de wortels en sinaasappel.
Aanvullende benodigdheden
- - ovenschaal
Voedingswaarden
- Energie350 kcal
- Eiwit31 g
- Koolhydraten17 g
- Vet17 gWaarvan verzadigd6 g
Trefwoorden
