Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Beenham met sinaasappel-kaneelsaus
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Beenham met sinaasappel-kaneelsaus
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200°C. Boen 1 sinaasappel schoon en rasp de schil eraf. Pers 2 sinaasappels uit. Schil de overige sinaasappels dik en snijd de partjes tussen de vliesjes uit.
Stap 2
Leg de beenham in een braadslede. Meng sinaasappelrasp met de amandelen, marmelade, rozemarijn, kaneel, boter, zout en peper. Verdeel dit mengsel over de ham.
Stap 3
Schenk de bouillon en sinaasappelsap erbij en braad de ham in de oven in circa 40 minuten goudbruin en gaar.
Stap 4
Laat het vlees op een plank circa 10 minuten rusten onder aluminiumfolie.
Stap 5
Schenk het braadvocht met de room in een pannetje en kook iets in. Schep de sinaasappelpartjes erdoor.
Stap 6
Snijd de ham in plakken en serveer met de saus. Lekker met aardappelpuree en spruitjes, doperwten of sperziebonen.
Aanvullende benodigdheden
- - braadslede
- - aluminiumfolie
Voedingswaarden
- Energie565 kcal
- Eiwit33 g
- Koolhydraten24 g
- Vet36 gWaarvan verzadigd17 g
Trefwoorden
