Beenham met sinaasappel
Ingrediënten
Bereidingswijze Beenham met sinaasappel
Stap 1
Boen de sinaasappel schoon.
Stap 2
Wrijf de beenham rondom in met zout, versgemalen zwarte peper en honing.
Stap 3
Leg de beenham in een niet te grote braadslede en strooi de tijmblaadjes erover.
Stap 4
Snijd de sinaasappel in dunne plakken en leg ze dakpansgewijs in het midden op de ham.
Stap 5
Leg hier een daar een klontje boter.
Stap 6
Schenk de wijn op de bodem van de braadslede.
Stap 7
Steek de thermometer tot in het midden van de ham.
Stap 8
Schuif de braadslede in de oven en schakel de oven in op 175 °C.
Stap 9
Braad de beenham in 50-60 minuten mooi bruin en gaar.
Stap 10
De thermometer wijst dan 65-70 °C aan.
Stap 11
Leg de beenham op een plank en laat de ham onder aluminiumfolie 10 minuten rusten.
Stap 12
Schenk de fond bij het braadvocht, roer de aanbaksels los en kook het vocht op hoog vuur in tot een jus.
Stap 13
Snijd het vlees in mooie plakken en leg ze op warme borden met een plak sinaasappel er op.
Stap 14
Schenk er wat jus over.
Stap 15
Geef de rest van de jus er apart bij.
Stap 16
Lekker met gebakken aardappeltjes en gesmoorde groene kool of broccoli.
