Biefstuk met chimichurri
Ingrediënten
Bereidingswijze Biefstuk met chimichurri
Stap 1
Laat de biefstukken op kamertemperatuur komen. Pel de knoflook. Verwijder de zaadjes uit de rode peper en snijd de peper fijn.
Stap 2
Snipper het sjalotje fijn. Hak de peterselie en oregano fijn. Pers de knoflook boven een kom uit. Voeg de azijn, de olijfolie, cayennepeper, mosterd, gedroogde oregano, wat zout en versgemalen zwarte peper toe.
Stap 3
Klop alles met een garde tot een gebonden dressing. Roer de rode peper, sjalot, peterselie en oregano erdoor. Laat de chimichurri een uur staan, zodat de smaken zich kunnen ontwikkelen.
Stap 4
Verwarm de grillpan of barbecue tot gloeiend heet.
Stap 5
Wrijf de biefstukken in met zout, peper en een eetlepel olijfolie. Rooster de biefstukken in vier tot zes minuten mooi bruin. Van binnen zijn ze dan nog rosé.
Stap 6
Serveer de biefstukken met de chimichurri erop.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie420 kcal
- Eiwit32 g
- Koolhydraten1 g
- Vet32 gWaarvan verzadigd5 g
Trefwoorden
