Biefstuk met gegratineerde knolselderijpuree
Ingrediënten
Bereidingswijze Biefstuk met gegratineerde knolselderijpuree
Stap 1
Zorg dat de biefstukken op kamertemperatuur zijn.
Stap 2
Snijd de knolselderij in plakken van twee cm dik.
Stap 3
Snijd de schil van de plakken en snijd de plakken in blokjes.
Stap 4
Verbrokkel de blauwschimmelkaas Verwarm de olijfolie in een pan en bak de blokjes knolselderij al omscheppend drie minuten op matig hoog vuur.
Stap 5
Schep de rijst, kaneel, wat zout en versgemalen peper erdoor en schenk er het water bij.
Stap 6
Kook de knolselderij in tien minuten zachtjes gaar.
Stap 7
Verwarm intussen de oven voor op 200°C.
Stap 8
Meng de knolselderij in de pan met de staafmixer tot een smeuïge puree.
Stap 9
Laat de puree zo nodig nog een paar minuten koken om wat dikker te worden.
Stap 10
Schep de knolselderijpuree in een ingevette lage ovenschaal en strooi de blauwe kaas en amandelen erover.
Stap 11
Schuif de schaal in de oven en laat in tien minuten de kaas smelten en de amandelen goudbruin worden.
Stap 12
Wrijf de biefstukken in met zout en versgemalen zwarte peper.
Stap 13
Verwarm de boter in een koekenpan tot het schuim wegtrekt.
Stap 14
Bak de biefstukken in vier tot zes minuten bruin en vanbinnen rosé.
Stap 15
Serveer de biefstuk met de gegratineerde knolselderijpuree en een groene salade.
