Biefstuk met Roquefort, mango en gember-wijnsaus
Ingrediënten
Bereidingswijze Biefstuk met Roquefort, mango en gember-wijnsaus
Stap 1
Extra benodigdheden: lage ovenschaal.
Stap 2
Zorg dat de biefstukken op kamertemperatuur zijn.
Stap 3
Schil de mango met een dunschiller en snijd het vruchtvlees in mooie lange plakken van de pit.
Stap 4
Bewaar de plakken tot gebruik afgedekt op een koele plaats.
Stap 5
Snijd de Roquefort in plakken (één plak per persoon).
Stap 6
Verwarm de oven op 100°C.
Stap 7
Wrijf de biefstukken in met zout en versgemalen peper.
Stap 8
Verwarm de boter in de pan tot het schuim wegtrekt en de boter begint te kleuren.
Stap 9
Bak de biefstukken op hoog vuur in vier minuten mooi bruin, keer ze na twee minuten.
Stap 10
Leg de biefstukken in de ovenschaal en leg op elke biefstuk een plak Roquefort.
Stap 11
Schuif de schaal in de oven en laat de biefstukken nog iets garen.
Stap 12
Bak de plakken mango in het bakvet tot ze iets zachter zijn.
Stap 13
Leg ze op een bord.
Stap 14
Roer dan de gemberjam, wijn en tijm door het bakvet en laat dit inkoken tot een licht gebonden jus.
Stap 15
Leg de biefstukken op warme borden en leg de plakken mango erop.
Stap 16
Schep er wat van de jus omheen en geef de rest van de jus er apart bij.
Stap 17
Lekker met witlof met pijnboompitten uit de oven.
