Biefstuk met saus van shiitakes met groene asperges en tagliatelle
Ingrediënten
Bereidingswijze Biefstuk met saus van shiitakes met groene asperges en tagliatelle
Stap 1
Snijd de harde uiteinden van de asperges en schil de onderkanten. Snijd de aspergepunten op 5 cm af en snijd de onderkanten in dunne plakjes.
Stap 2
Kook de aspergepunten in een steelpan met ruim kokend water en wat zout in 4 minuten beetgaar. Laat ze in een vergiet uitlekken.
Stap 3
Snijd de harde stukjes van de shiitakesteeltjes en hak de shiitakes met steel goed fijn.
Stap 4
Verwarm de oven op 100°C.
Stap 5
Breng in een pan ruim water met wat zout aan de kook.
Stap 6
Kruid de biefstukken met zout en peper.
Stap 7
Verwarm de boter in een koekenpan tot het schuim wegtrekt en bak de biefstukjes op hoog vuur in 1- 1.5 minuut per kant bruin.
Stap 8
Leg de biefstukjes in een bakblik of ovenschaal en laat ze in de oven nog 4-6 minuten nagaren.
Stap 9
Voeg de tagliatelle en de aspergeplakjes aan het kokende water toe kook de pasta in 3-4 minuten beetgaar.
Stap 10
Roer de fijngehakte knoflook en shiitakes door het bakvet van de biefstukjes en bak ze in 2-3 minuten mooi bruin.
Stap 11
Roer de sojasaus en vleesfond erdoor en kook het geheel in tot een lekkere jus.
Stap 12
Bestrijk intussen de aspergepunten rondom met olijfolie en rooster ze in een hete grillpan 2 minuten tot ze rondom bruine strepen hebben.
Stap 13
Giet de tagliatelle af. Schep de pasta in het midden van warme diepe borden. Schep de jus erop en leg de biefstukjes erop.
Stap 14
Garneer met de aspergepunten.
