Bietenwraps met salade
Ingrediënten
Bereidingswijze Bietenwraps met salade
Stap 1
Spoel de kikkererwten onder koud stromend water en laat de uitlekken in een vergiet. Pers de citroen uit.
Stap 2
Pers boven een ruime kom met de olie de knoflook uit en meng met 1el citroensap, de oregano, zout en versgemalen peper.
Stap 3
Schep de kipstuckjes met de kikkererwten om in de knoflookolie en marineer tenminste 10 minuten.
Stap 4
Verhit een koekenpan. Schep de kipstuckjes met de kikkererwten uit de marinade en bak in 5-8 minuten goudbruin en krokant. Bewaar de knoflookmarinade.
Stap 5
Was de bladeren van de ijsbergsla. Snijd de uien in ringen en de tomaten in dunne plakjes. Verhit een grillpan.
Stap 6
Verwarm de wraps op middelhoog vuur, circa 1 minuut per zijde. Leg op elke wrap sla, plakjes tomaat en uienringen.
Stap 7
Vul de wraps met de warme kipstuckjes en kikkererwten. Schep er een lepel tzatziki over en vouw dicht.
Stap 8
Snijd de feta in blokjes. Stapel de rest van de slabladeren, rol op en snijd in dunne repen. Meng de sla in een saladeschaal met de resterende tomaat, ui en de feta.
Stap 9
Besprenkel de salade met knoflookmarinade en het resterende citroensap. Serveer de wraps met de salade.
