Biryani met herfstgroente
Ingrediënten
Bereidingswijze Biryani met herfstgroente
Stap 1
Breng een pan ruim kokend water met zout aan de kook en kook de rijst in 8 minuten beetgaar. Zet het vuur uit, giet de rijst af en laat met deksel op de pan staan tot gebruik.
Stap 2
Pel en snipper de knoflook. Schil de gember en snijd fijn. Verhit een koekenpan met twee eetlepels boter en fruit de gesnipperde ui uit het rode bieten pakket. Voeg de knoflook en gember toe en bak ongeveer 5 minuten al roerend aan.
Stap 3
Voeg de spitskool met de wortel toe en schep om met de oriëntaalse specerijenmix. Bak samen enkele minuten en laat met de deksel op de pan op laag vuur ongeveer 15 minuten stoven tot de groente zacht is en de smaken zijn ingetrokken.
Stap 4
Snijd de koriandersteeltjes fijn en het blad grof. Rasp de gele schil van een halve citroen en pers het sap eruit. Schep de rijst, de steeltjes van de koriander en de bieten door de groente.
Stap 5
Breng op smaak met citroen rasp en sap naar smaak, zout en versgemalen peper. Schep het gerecht op een grote schaal en garneer met blaadjes koriander (of munt). Snijd de resterende citroen in parten en serveer bij de biryani met herfstgroente.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie426 kcal
- Eiwit10 g
- Koolhydraten50 g
- Vet18 gWaarvan verzadigd6 g
Trefwoorden
