Bladerdeegschelpen met vanilleroom en bessen
Ingrediënten
Bereidingswijze Bladerdeegschelpen met vanilleroom en bessen
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200°C. Zet de kommetjes omgekeerd op een bakplaat. Knip passende stukjes bakpapier en verkreukel ze. Strijk ze weer glad en vouw de stukjes bakpapier over de kommetjes. Door het papier te verkreukelen, gaat dat makkelijker. Leg de plakjes bladerdeeg erop en plooi de hoeken, zodat je straks mooie schelpen krijgt. Prik met een vork overal gaatjes in het deeg.
Stap 2
Klop het ei los en bestrijk het bladerdeeg ermee. Bestrooi het deeg met de suiker. Bak de schelpen in 20-25 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Laat afkoelen en haal de schelpen van de kommetjes.
Stap 3
Klop de slagroom stijf met de mixer en spatel de vanillevla zo luchtig mogelijk erdoor. Schep de vanilleroom in de afgekoelde schelpen en verdeel trosjes rode en blauwe bessen erover.
Aanvullende benodigdheden
- - 6 ovenvaste kommetjes
- - 6 ronde bakvormpjes
- - bakplaat met bakpapier
- - bakkwastje
- - mixer
Voedingswaarden
- Energie508 kcal
- Eiwit3 g
- Koolhydraten20 g
- Vet18 gWaarvan verzadigd12 g
