Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Blauwe bessencake met yoghurtglazuur
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Blauwe bessencake met yoghurtglazuur
Stap 1
Verwarm de oven voor op 175°C. Bekleed de cakevorm met bakpapier. Pureer de dadels, banaan, 100 g yoghurt, appelmoes, eieren, amandelmeel, kokos en bakpoeder in een keukenmachine tot een glad beslag.
Stap 2
Spatel 100 g van de blauwe bessen door het beslag en schep in de cakevorm. Bak de cake in het midden van de oven in 55-60 min. goudgeel en gaar. Steek een satéprikker in het midden van de cake, komt deze er schoon uit, dan is de cake klaar. Laat de cake in de vorm 30 min. afkoelen. Neem uit de vorm en laat verder afkoelen.
Stap 3
Roer intussen een glazuur van de rest van de yoghurt, chiazaad en 1 el appelmoes. Laat tot gebruik in de koelkast opstijven.
Stap 4
Bestrijk de afgekoelde cake met het glazuur en bestrooi met de rest van de bessen en de 2 el kokos.
Aanvullende benodigdheden
- - cakevorm
- - bakpapier
- - keukenmachine
- - satéprikker
Voedingswaarden
- Energie251 kcal
- Eiwit8 g
- Koolhydraten11 g
- Vet18 gWaarvan verzadigd9 g
