Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Blauwe bessengalette met ijs
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Blauwe bessengalette met ijs
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200°C. Rol het deeg af en leg met het bakpapier op de bakplaat.
Stap 2
Klop het ei los. Bestrijk het deeg dun met ei. Verkruimel de koekjes en strooi ze in het midden op het deeg en laat een rand van 4-5 cm aan de buitenkant vrij. Meng de bessen met 2 el suiker. Verdeel de bessen over de koekkruimels.
Stap 3
Vouw de randen van het deeg losjes over de vulling en druk licht aan. Bestrijk ook de rand dun met ei en bestrooi met 1 el suiker.
Stap 4
Bak de galette in de oven in 20 min. lichtbruin en gaar.
Stap 5
Bestrooi met poedersuiker en serveer lauwwarm of op kamertemperatuur in punten gesneden. Serveer met een bol ijs.
Aanvullende benodigdheden
- - bakplaat
Voedingswaarden
- Energie419 kcal
- Eiwit9 g
- Koolhydraten42 g
- Vet25 gWaarvan verzadigd9 g
