Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Bloemkoolsoep
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Bloemkoolsoep
Stap 1
Snijd de sjalotten grof. Verhit de boter in een soeppan en fruit de sjalot 5 min. Snijd intussen de bloemkool in kleine roosjes.
Stap 2
Voeg de bloemkool, bouillonblokjes en 1 liter water toe. Laat 10 min. zachtjes koken in een afgesloten pan.
Stap 3
Spoel de bonen af onder stromend water en laat uitlekken. Voeg ze samen met de slagroom toe. Laat de soep nog 5 min. zachtjes koken. Snijd intussen de dille grof en verdeel de zalm in stukjes.
Stap 4
Pureer de soep met de staafmixer glad. Breng op smaak met peper. Schep de soep in kommen en verdeel de rauwkost, zalm en dille erover.
Aanvullende benodigdheden
- - staafmixer
Voedingswaarden
- Energie447 kcal
- Eiwit26 g
- Koolhydraten26 g
- Vet24 gWaarvan verzadigd12 g
Trefwoorden
