Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Bobotie
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Bobotie
Stap 1
Ontkorst het brood en snijd het in blokjes. Giet 4 el melk over het brood en laat 2 min. staan. Snipper de uien.
Stap 2
Verhit de olie en bak hierin de ui, 1 laurierblaadje, uitgeperste knoflook, kerrie, tijm en kurkuma 4 min. Voeg het gehakt toe en bak in 4 min. rul en gaar.
Stap 3
Verwarm de oven voor op 190ºC. Voeg de tomatenpuree, rozijnen, jam en azijn toe en roer 2 min. door. Voeg het broodmengsel toe en bak op een middelhoge stand tot alles gemengd is. Schep dit mengsel in een ovenschaal.
Stap 4
Klop intussen de eieren los met de rest van de melk. Giet over het gehaktmengsel in de schaal. Garneer met de rest van de laurierblaadjes. Bak de bobotie in de oven in 35 min. goudgeel.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie605 kcal
- Eiwit40 g
- Koolhydraten29 g
- Vet36 gWaarvan verzadigd13 g
Trefwoorden
