Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Boerenkool-frittata met gorgonzola
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Boerenkool-frittata met gorgonzola
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200°C.
Stap 2
Snijd de knoflook in plakjes.
Stap 3
Snijd de paprika in reepjes.
Stap 4
Snijd de gorgonzola in stukjes.
Stap 5
Verwarm olijfolie in een wok.
Stap 6
Roerbak de knoflookplakjes en reepjes paprika op matig hoog vuur tot ze zachter worden.
Stap 7
Schep hand voor hand de boerenkool met Italiaanse kruiden erdoor en laat de blaadjes al omscheppend slinken.
Stap 8
Laat dit iets afkoelen.
Stap 9
Klop in een kom de eieren los met hüttenkäse en versgemalen peper en roer het boerenkoolmengsel erdoor.
Stap 10
Verdeel dit mengsel in de ovenschaal. Leg de stukjes gorgonzola erop.
Stap 11
Bak de frittata in het midden van de oven in 25 minuten lichtbruin en net gaar.
Aanvullende benodigdheden
- - ovenschaal
Voedingswaarden
- Energie380 kcal
- Eiwit27 g
- Koolhydraten8 g
- Vet26 gWaarvan verzadigd10 g
Trefwoorden
