Boerenkool met een Italiaans tintje
Ingrediënten
Bereidingswijze Boerenkool met een Italiaans tintje
Stap 1
Doe de aardappelen in een grote kookpan. Zet ze net niet onder water en leg de boerenkool erop. Doe het deksel op de pan.
Stap 2
Breng op een hoog vuur aan de kook, laat dan op half vuur 20 à 25 minuten koken tot de aardappelen goed gaar zijn.
Stap 3
Giet het kookvocht af in een maatbeker.
Stap 4
Stamp de aardappelen en boerenkool tot stamppot, voeg de olijfolie en wat kookvocht toe om tot de gewenste dikte te komen. Maak op smaak met zout.
Stap 5
Zet de grill van de oven aan.
Stap 6
Bak de spekreepjes uit in een koekenpan en giet het vet af. Snijd de tomaatjes in dunne reepjes.
Stap 7
Doe de warme stamppot in een vuurvaste schaal en verdeel de mozzarella erover. Laat de kaas gedurende 3 à 5 minuten smelten onder de grill.
Stap 8
Bestrooi met de reepjes tomaat, spekjes en pijnboompitjes.
Stap 9
Maak de rookworst klaar volgens de aanwijzingen op de verpakking en serveer deze bij de boerenkool.
