Boerenkoolbanketletter
Ingrediënten
Bereidingswijze Boerenkoolbanketletter
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200°C. Maal intussen in de keukenmachine de amandelen en het brood heel fijn. Verwarm de olijfolie in een wok en fruit de ui en fijngehakte knoflook zachtjes glazig. Schep hand voor hand de boerenkool erdoor en laat de blaadjes slinken. Schep de tijm en wat versgemalen zwarte peper erdoor. Laat de boerenkool afkoelen tot handwarm.
Stap 2
Spreid intussen de plakjes bladerdeeg uit en laat ze ontdooien. Verkruimel de feta. Roer het amandelbroodmengsel, met de feta en het ei door de boerenkool en roer alles tot een smeuïge, stevige massa.
Stap 3
Leg de plakjes bladerdeeg op het werkvlak naast elkaar tot een lange rechthoek, laat de lapjes elkaar 1 cm overlappen en druk de naden goed dicht. Verdeel het boerenkoolmengsel in het midden tot een lange worst van ca. 4 cm doorsnede, laat aan de korte kanten 5 cm vrij.
Stap 4
Vouw de lange kanten van het deeg over de boerenkool en vorm het geheel tot een lange rol. Bevochtig het deeg met een beetje water en druk de randen goed op elkaar. Vouw ook de uiteinden van de rol goed dicht.
Stap 5
Leg de rol voorzichtig – als het kan met 2 personen – in de vorm van een S met de naad naar beneden op de bakplaat. Bestrijk de bovenkant met melk. Bak de banketletter in het midden van de oven in 25-35 minuten goudbruin en gaar. Laat de banketletter uit de oven 10 minuten staan en snijd de rol pas daarna in stukken.
Aanvullende benodigdheden
- - blender of keukenmachine
- - bakplaat met bakpapier
Voedingswaarden
- Energie765 kcal
- Eiwit24 g
- Koolhydraten48 g
- Vet52 gWaarvan verzadigd27 g
