Boerenkoolburger
Ingrediënten
Bereidingswijze Boerenkoolburger
Stap 1
Extra benodigdheden: keukenmachine.
Stap 2
Doe de boerenkool in een vergiet en schenk er 1 liter kokend water over.
Stap 3
Hussel door en laat de boerenkool goed uitlekken en helemaal afkoelen.
Stap 4
Spoel intussen de kikkererwten of linzen in een vergiet af onder koud stromend water en laat goed uitlekken.
Stap 5
Doe de kikkererwten of linzen met de havermout en de sinaasappelschil in de keukenmachine en meng alles tot een stevige puree.
Stap 6
Meng de puree met zout en peper door de boerenkool.
Stap 7
Het moet een egale massa worden.
Stap 8
Meng beetje bij beetje ook het losgeklopte ei erdoor, de massa mag niet te slap worden.
Stap 9
Verdeel het mengsel in gelijke porties per persoon en vorm deze met vochtige handen tot stevige, platte burgers.
Stap 10
Leg de burgers op een bord en laat de burgers in de koelkast 30 minuten op stijven.
Stap 11
Verwarm de olijfolie in een koekenpan en bak de burgers in 6-8 minuten goudbruin.
Stap 12
Keer ze na 3-4 minuten voorzichtig met een spatel.
