Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Boerenkoolsoep met gerookte kip en chorizo
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Boerenkoolsoep met gerookte kip en chorizo
Stap 1
Verhit de olijfolie en bak hierin de chorizo licht krokant. Schep het vlees uit de pan.
Stap 2
Fruit in het bakvet de knoflook en ui.
Stap 3
Schep de aardappel en boerenkool erdoor en bak deze even mee.
Stap 4
Giet de bouillon erbij en kook zachtjes 15-20 minuten. Pureer de soep niet helemaal fijn.
Stap 5
Schep de chorizo en de helft van de gerookte kip erdoor. Voeg peper naar smaak toe.
Stap 6
Serveer de soep met een eetlepel crème fraîche erop of giet er kookroom in.
Stap 7
Verdeel de rest van de kipreepjes erover. Lekker met grof bruinbrood.
